Shopping-tips

Shoppen is hemels, maar met deze extra tips nog beter


Velen van ons hebben een paar eenvoudige herinneringen nodig om slim te winkelen. Zoals velen van jullie weten, werd ik een beetje een winkelkampioen (door ‘winkelen tot ik erbij was’) totdat het een probleem voor me werd (mijn winkelen begon dwangmatig te worden). Ik wist dat ik een gezondere relatie met winkelen moest ontwikkelen en in de loop van een jaar deed ik dat precies. Tegenwoordig winkel ik niet zo veel, maar ik weet wel wat een succesvolle winkelexpeditie is. Laat me mijn top tien winkeltips met je delen. Ik hoop dat ze je helpen om slim te winkelen. Stap niet gewoon in de auto en wijs hem in de richting van uw favoriete winkelbestemming! Neem even de tijd om vertrouwd te raken met deze lijst met slimme winkelstrategieën.

________________________________________

1. Winkelen met een lijst. Dit is mijn beste tip om een ​​goede reden. Veel mensen geven te veel geld uit of kopen dingen die ze niet willen, of niet nodig hebben en nooit gebruiken omdat ze niet goed zijn voorbereid.

Dit is je zuurverdiende centen en kostbare tijd die je doorbrengt – het is een paar minuten voorbereiding waard, vind je niet? Natuurlijk wel (en vergeet niet dat je het waard bent!). Bereid u dus voor voordat u op shopping gaat. Bekijk wat je al hebt – in je kast, huis of garage, en schrijf vervolgens een lijst met de ‘gaten’ die je hebt en de behoeften die je nodig hebt. Zorg ervoor dat het echte behoeften zijn – geen frivole wensen (er is een groot verschil tussen de twee). En ten slotte, vergeet niet om die lijst te gebruiken wanneer u winkelt! Gebruik de lijst ook daadwerkelijk, laat hem niet in je tas. Gebruik het en koop alleen dingen die op die lijst staan!

________________________________________

2. Stel een budget in. Ja, oh ja – het ‘b’-woord. Begroting. Dit is belangrijk. Veel mensen geven te veel geld uit aan dingen die ze niet willen, nodig hebben of gebruiken omdat ze geen parameters hadden voor hun uitgaven – ze gingen gewoon ‘voor leer’. Geen slimme manier om te winkelen. Je moet een ballpark-cijfer instellen (of een preciezer als je specifiek onderzoek hebt naar wat je zoekt om het te ondersteunen) over wat je aan deze reis gaat uitgeven, wat comfortabel voor je is om uit te geven en wat maakt zin voor u om te besteden aan deze shopping trip. Je wilt je goed voelen over deze shoppingtrip lang nadat de inkt op de bon vervaagd is, toch? En een manier om dat te doen, is ervoor zorgen dat u niet meer koopt dan u zich kunt veroorloven. Stel uw budget in – en zoals de lijst – houd u eraan! Wat uw budget ook is – € 50 of € 500 of € 5000 – stop met winkelen zodra u die limiet bereikt.


3)Betaal contant. Het onderzoek is duidelijk: we betalen 20-50% meer wanneer we winkelen met magisch plastic, of het nu een creditcard of bankpas is. Er is iets met dat magische plastic dat ons het gevoel kan geven dat we Monopoly-geld gebruiken, speelgeld. Alsof het niet echt is. Helaas zijn die creditcardkosten heel reëel! Dus zodra uw lijst is opgesteld en u een realistisch budget heeft waar u zich aan kunt houden, kunt u uw geld contant opnemen en alleen dat geld gebruiken voor deze shoppingtrip. Betalen met contant geld voelt meer ‘echt’ aan en dat is wat we willen: u opnieuw verbinden met deze winkelervaring, zodat u alleen dingen koopt die u echt nodig heeft en zult gebruiken. U bespaart een fortuin en die impulsaankopen lijken veel minder aantrekkelijk!

4) Stel een tijdschema in. Sta jezelf niet toe om doelloos door een winkelcentrum te dwalen. Veel mensen gebruiken winkelen op een ontspannen manier, terwijl ze een middag doorbrengen in hun favoriete winkelcentrum. Geen strategie die ik zou promoten of bepleiten. Als u slim wilt winkelen, is dit niet de juiste keuze – geen kronkelend winkelen! Stel een specifiek tijdsbestek in waarin u klaar bent met winkelen en als die tijd voorbij is, is het tijd om naar huis te gaan. Je tijd is te kostbaar om het hoe dan ook gedachteloos door te brengen – als je eenmaal alles hebt gekocht wat je nodig hebt (en niets dat je niet hebt), stop dan met winkelen en richt je aandacht op iets anders voor vandaag.


5) Kies de beste tijd voor jou. Winkelen kan een vermoeiende en stressvolle bezigheid zijn als u niet winkelt op een tijdstip dat goed voor u werkt. Winkelen wanneer de winkelcentra en winkels het drukst zijn (zoals ’s avonds laat winkelen en zaterdagochtend) kan leiden tot winkelmoeheid waarbij je kwetsbaar en prikkelbaar wordt – geen toestand waarin slim winkelen meestal plaatsvindt. Vergeet niet dat onze fysieke omgeving ons beïnvloedt en overvolle, verdringende omgevingen zoals drukke winkelcentra halen zelden het beste in iemand naar boven. Kies dus een tijdstip om te winkelen wanneer u het meest alert en positief bent. En zorg ervoor dat u regelmatig een pauze neemt of korter winkelt om te voorkomen dat u vermoeid raakt.


6) Alleen winkelen. Veel mensen vinden dat winkelpartners meer verwant zijn aan medeplichtigen in de misdaad! Ze kunnen ons aansporen om aankopen te doen die we niet willen of nodig hebben, en kunnen hun eigen (soms onbewuste) motieven hebben om ons aan te moedigen om te winkelen. Misschien voelen ze een gevoel van concurrentie of willen ze via ons en onze aankopen plaatsvervangend leven. Wat er ook voor de ander aan de hand is, waar ze niet mee hoeven te leven, zijn de gevolgen van je boodschappen – alleen jij moet ermee leven. Als je als sociale activiteit wilt gaan winkelen, is dat oké, maar maak er een puur sociale activiteit van zonder dat aankopen zijn toegestaan. Etalages, of samen een hapje eten, maar koop pas als je alleen kunt gaan winkelen.

8) Ga niet winkelen als je moe, hongerig, eenzaam, verveeld of boos bent. Dit is geen uitputtende lijst van emotionele toestanden die ertoe leiden dat sommige mensen overshopen en uiteindelijk dingen kopen die ze niet willen of nodig hebben. Maar het zijn enkele van de meest voorkomende emotionele triggers die mensen ertoe aanzetten om onbewust en daarom niet slim te winkelen. Als je een van die emoties voelt – je bent moe, hongerig, eenzaam, verveeld en overstuur – ga dan niet winkelen. Doe iets anders totdat je een meer emotionele, gelijkmatige kiel voelt.

9) Vraag ‘waar zal ik dit dragen?’ Te veel van ons kopen impulsief zonder na te denken over wat we gaan doen met de dingen die we kopen. Ons zuurverdiende geld en nog meer kostbare tijd wordt verspild aan dingen die niet in onze kasten, onze huizen of ons leven passen. Een manier om de impulsaankoopcyclus te kortsluiten, is door u voor te stellen dat u al eigenaar bent van het artikel dat u overweegt te kopen. Snel vooruit door de ‘spanning van de moord’ en stel je voor dat dit item, het item dat je nu in je hand houdt, van jou is: je hebt het gekocht en nu is het van jou. Stel je het voor in je kast / huis, zie het echt daar. Bedenk nu: ben je er nog steeds enthousiast over? Of is de glans er een klein beetje (of heel veel) afgesleten? Velen van ons stoppen geen moment om na te denken of we dit item echt nodig hebben, en dus nemen we dingen mee naar huis die we nooit gebruiken. Wat een verspilling.

Vergeet niet dat de verkoper er is om aan u te verkopen! Ongeacht hoe vriendelijk of aangenaam een ​​verkoper is, dit is het feit dat u niet kunt vermijden: ze zijn er voor de verkoop. Ja, het kan ze wat schelen dat je alleen wegloopt met items die bij je passen en die je zult gebruiken. Maar ze willen dat je met iets wegloopt. Daar zijn ze voor – om u iets te verkopen, of om een ​​relatie met u te onderhouden waardoor u blijft terugkomen. Dat is hun zaak. Verkopers, hoe charmant en behulpzaam ze ook zijn, onze vrienden zijn er niet. Ze kunnen vriendelijk gedrag vertonen, maar hun doel is uniek: ons iets verkopen. Vandaag. Houd hier rekening mee, zodat u alleen artikelen koopt die u nodig hebt en zult gebruiken – niet omdat een effectieve verkoper u erin heeft gepraat (of schuldig).


10) Koop niet alleen omdat het in de uitverkoop is. ‘Sale’ is echt een woord van vier letters! Vergezeld van het woord ‘schoen’, is het mogelijk verantwoordelijk voor meer impulsaankopen dan bijna elk ander woord! Vergeet niet dat een koopje geen koopje is als u het niet bent, niet goed past, u er niet van houdt of het geen legitieme leemte vult die u heeft en daarom een ​​echte behoefte is. Geld uitgeven aan een shirt of schoenen of make-up van € 20 of een dvd of geurkaarsen of een Batman-klok of iets anders dat je nooit draagt ​​(of slechts één keer draagt) of gebruikt is verspilling van die € 20. We rechtvaardigen het door te zeggen “oh het is te koop, het is slechts € 20”, maar die € 20 tellen op. Je zou geen € 20 uit het raam gooien, dus gooi je zuurverdiende geld niet uit het raam voor items die een ‘koopje’ lijken te zijn vanwege hun gereduceerde verkoopprijs. Koop alleen artikelen die te koop zijn als het op uw lijst staat en binnen uw budget valt.